Kas yra lizingas?

02.10.2023

Kas yra lizingas?

Lizingas yra finansinė paslauga, kuri tampa vis populiaresnė Lietuvoje. Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime, kas yra lizingas, kaip jis veikia ir kokią naudą jis gali suteikti verslui ir asmeniniam vartotojui. Mūsų tikslas - suteikti visapusišką informaciją, padėsiančią jums geriau suprasti šią finansinę priemonę ir priimti tinkamus sprendimus.

Kas yra lizingas?

Lizingas, kitaip vadinamas nuomos sutartimi ar nuomos susitarimu, yra finansinė paslauga, kurioje viena šalis (dažniausiai lizingo bendrovė) suteikia kitai šaliai (nuomininkui) teisę naudotis tam tikru turtu (pvz., automobiliu, įranga) tam tikru laikotarpiu už mokestį. Tai yra populiari alternatyva perkant brangų turtą iš karto.

Lizingas gali būti naudojamas tiek verslo, tiek asmeninėmis reikmėmis. Jis suteikia galimybę naudotis turtu be didelio pradinio investavimo, o tai yra didelis privalumas daugeliui žmonių ir įmonių.

Viena iš lizingo bendrovių Lietuvoje yra "MOGO". Su mūsų pagalba galite įsigyti bet kokios markės ir modelio automobilį. Kaip automobilio lizingo paslaugos dalį galite gauti finansavimą nuo 2000 iki 15 000 eurų, todėl galite kreiptis internetu, atsakymą gausite per 30 minučių.

Kaip veikia lizingas?

Lizingo procesas yra gana paprastas. Pagrindiniai veiksniai apima:

  1. Išsirenkamas turtas: Pirmiausia, jūs turite pasirinkti, kokią rūšį turto norite išsinuomoti. Tai gali būti automobilis, kompiuteris, įranga ar net nekilnojamasis turtas.
  2. Lizingo sutarties sudarymas: Po turto pasirinkimo jūs sudarote sutartį su lizingo bendrove. Šioje sutartyje nustatomi visi svarbūs dalykai, tokie kaip sutarties trukmė, mėnesinis mokestis, ir galutinė suma, kurią turėsite sumokėti, jei norėsite įsigyti turtą po sutarties pabaigos.
  3. Mėnesinis mokestis: Kas mėnesį jūs mokate nustatytą mokestį už nuomojamą turtą. Šis mokestis gali būti fiksuotas arba kisti priklausomai nuo sutarties sąlygų.
  4. Galutinė suma: Po sutarties pabaigos jūs dažniausiai turite galimybę nuspręsti, ar norite įsigyti turtą už papildomą sumą. Ši suma vadinama galutine suma arba atpirkimo suma.

Lizingo privalumai verslui

Lizingas gali suteikti daug privalumų verslui:

  • Nemažas pradinis kapitalas: Verslui nereikia didelio pradinio kapitalo investicijoms, kad įsigytų brangų turtą.
  • Atnaujinta įranga: Įmonės gali reguliariai atnaujinti savo įrangą, kad išliktų konkurencingos rinkoje.
  • Mokesčių privalumai: Lizingo mokesčiai gali būti įskaitomi kaip išlaidos, sumažinant pelno mokestį.

Lizingo privalumai asmeninėms reikmėms

Taip pat yra daug privalumų lizingo paslaugų naudojimui asmeninėms reikmėms:

  • Mažesnės pradinės išlaidos: Asmenims nereikia didelės sumos pinigų norint nusipirkti brangų turtą.
  • Nauji automobiliai: Galite naudotis naujais automobiliais be didelės pradinės investicijos.
  • Lengvesnis turto valdymas: Jums nereikia rūpintis turto priežiūra ar pardavimu po sutarties pabaigos.

Išvada

Dažnai kyla klausimas: ar verta pirkti automobilį lizingu? Ši finansinė paslauga suteikia galimybę įsigyti transporto priemonę, neinvestuojant visos sumos iš karto. Tačiau prieš nusprendžiant, svarbu atidžiai apsvarstyti visus lizingo privalumus ir trūkumus, siekiant rasti optimalų sprendimą savo finansinėms galimybėms. Jei esate suinteresuoti sužinoti daugiau apie lizingo paslaugas ir kaip jos gali būti naudingos jums, kreipkitės į mus šiandien!

sales