Geriausias automobiliu lizingas

02.08.2023

Geriausias automobiliu lizingas

Lietuvoje lizingas yra labai populiarus automobilių įsigijimo būdas, o įmonių, teikiančių įvairias sąlygas, yra daug. Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra automobilio lizingas, kaip jis skiriasi nuo kredito, bei kaip pasirinkti tinkamą lizingo bendrovę.

Kas yra lizingas ir kaip jis skiriasi nuo kredito?

Lizingas yra būdas įsigyti automobilį, kai lizingo įmonė suteikia jums teisę naudotis automobiliu tam tikru laikotarpiu. Skirtingai nuo kredito, kai įgyjate nuosavybę iš karto ir grąžinate skolą, o lizingo atveju jūs tik nuomojate automobilį ir mokate mėnesines lizingo įmokas. Štai kelios svarbios lizingo sąlygos ir ypatybės, bei privalumai:

  1. Ilgalaikis naudojimas: Lizingas leidžia jums naudotis automobiliu ilgesnį laikotarpį, kuris gali būti kelias ar net keliasdešimt mėnesių.
  2. Mėnesinės įmokos: Mokate reguliarias lizingo įmokas, kurios apima ne tik automobilio vertę, bet ir kitas išlaidas, tokius kaip draudimas ir techninė priežiūra.
  3. Galimybė įsigyti po lizingo: Dažnai galite įsigyti automobilį po lizingo laikotarpio pabaigos, sumokėdami likusią sumą arba pasirinkdami naują lizingo sutartį su nauju automobiliu.
  4. Rinkos vertės kritimas: Automobilio vertė dažnai mažėja su laiku, tačiau lizingo atveju jums nereikia nerimauti dėl pardavimo vertės, nes jūs tiesiog grąžinate automobilį lizingo įmonei.
  5. Mokesčių privalumai: Kai kurios šalys siūlo mokesčių lengvatas lizingo mokėjimams, kas gali būti finansiškai pranašu.

Kaip pasirinkti lizingo bendrovę?

Renkantis lizingo bendrovę, svarbu atkreipti dėmesį į keletą svarbių veiksnių:

  1. Sąlygos: Išsamiai peržiūrėkite lizingo sąlygas, įskaitant palūkanų normą, lizingo laikotarpį, mėnesines įmokas ir galimus papildomus mokesčius.
  2. Atsiliepimai: Išsiaiškinkite kitų klientų atsiliepimus apie lizingo bendrovę. Skirkite dėmesio jų patirtims su klientų aptarnavimu, sąžiningumu ir bendra patirtimi.
  3. Patikimumas: Pasitikrinkite lizingo bendrovės patikimumą ir reputaciją rinkoje. Patikrinkite, ar įmonė yra oficialiai registruota ir turi reikiamus licencijavimo sertifikatus.
  4. Informacija internete: Patikrinkite, ar lizingo bendrovė teikia išsamią informaciją apie savo paslaugas ir sąlygas savo interneto svetainėje. Tai padės jums gauti aiškią informaciją ir suprasti, kokią paslaugą siūlo bendrovė.

Geriausių lizingo bendrovių sąrašas Lietuvoje

Lietuvoje yra kelios gerai žinomos lizingo bendrovės, kurios teikia kokybiškas lizingo paslaugas. Štai keletas iš jų:

  1. Luminor - viena iš didžiausių ir populiariausių lizingo bendrovių Lietuvoje Tai trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalyse. Luminor siūlo platų finansinių produktų asortimentą, įskaitant automobilio lizingą. Jie teikia lizingo paslaugas naujiems ir naudotiems automobiliams su lanksčiomis sąlygomis ir konkurencingomis palūkanų normomis.
  2. Swedbank - tai vienas iš didžiausių bankų Baltijos regione su plačiu klientų ratu. Swedbank siūlo įvairias finansines paslaugas, įskaitant automobilio lizingą, su moderniais sprendimais ir puikiu klientų aptarnavimu. Bankas teikia lizingo paslaugas tiek naujiems, tiek naudotiems automobiliams, su patraukliomis palūkanų normomis ir lanksčiomis grąžinimo sąlygomis.
  3. SEB grupė yra viena iš didžiausių Šiaurės Europos finansinių grupių, savo veiklą Baltijos šalyse pradėjusi 1990-aisiais. SEB yra vienas iš pagrindinių bankų Lietuvoje, teikiantis paslaugas tiek verslui, tiek privatiems klientams. SEB išsiskiria plačiu paslaugų spektru ir orientacija į tvarius finansinius sprendimus. Jie siūlo automobilio lizingą su patraukliomis sąlygomis, lanksčiomis grąžinimo galimybėmis ir individualiais sprendimais kiekvienam klientui.
  4. Longo yra Baltijos šalyse įsikūrusi naudotų automobilių prekybos įmonė, veiklą pradėjusi 2017 metais. Įmonė sparčiai auga ir plečia savo veiklą Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse. Longo specializuojasi naudotų automobilių prekyboje ir siūlo klientams platų pasirinkimą bei skaidrias sąlygas. Longo bendradarbiauja su įvairiomis lizingo bendrovėmis, siekdama pasiūlyti konkurencingas lizingo sąlygas naudotiems automobiliams.
  5. Mokilizingas yra viena iš pirmaujančių lizingo bendrovių Lietuvoje, įkurta 1999 metais. Įmonė yra viena iš didžiausių lizingo bendrovių Lietuvoje, siūlanti įvairius finansinius produktus. Mokilizingas išsiskiria greitu ir paprastu lizingo procesų tvarkymu, orientuotu į klientų patogumą. Bendrovė siūlo lizingo paslaugas tiek naujiems, tiek naudotiems automobiliams su lanksčiomis sąlygomis ir konkurencingomis palūkanų normomis.

Be šių bendrovių, taip pat svarbu paminėti Mogo. Mogo yra Eleving Group grupės, sėkmingai veikiančios jau 14-oje pasaulio šalių, dalis. Lietuvoje Mogo veikia nuo 2012 metų ir per šį laiką tapo vienais patikimiausių savo srities ekspertų. Mogo siūlo naujo ar naudoto automobilio finansavimo paslaugas iki 15 000 eurų. Bendrovė specializuojasi automobilių lizingo srityje, siūlydama patrauklias ir lanksčias sąlygas. Pagrindiniai Mogo privalumai yra galimybė kreiptis dėl lizingo internetu ir gauti atsakymą per 30 minučių. Taip pat, nereikia pradinio įnašo, o KASKO draudimas nėra privalomas. Šios sąlygos leidžia klientams greitai ir patogiai įsigyti norimą automobilį be papildomų finansinių įsipareigojimų.

Išvada

Pasirinkti tinkamą lizingo bendrovę yra svarbus žingsnis siekiant geriausios lizingo paslaugos. Atidžiai peržiūrėkite sąlygas, ieškokite patikimos įmonės su gerais klientų atsiliepimais ir tinkamai informuotu internetiniu puslapiu. Tai padės jums pasirinkti geriausią automobilio lizingo paslaugą, atitinkančią jūsų poreikius ir finansines galimybes.

sales