Geriausia GPS navigacija automobiliui

11.01.2024

Geriausia GPS navigacija automobiliui

Naujųjų technologijų amžiuje GPS navigacija automobiliui tapo kiekvieno kelionėse neatsiejama dalimi. Ši priemonė ne tik padeda efektyviai planuoti maršrutus, bet ir užtikrina, kad kiekvienas vairuotojas pasieks savo tikslą lengvai ir patogiai. Kadangi rinkoje gausu pasirinkimų, svarbu žinoti, į ką atkreipti dėmesį renkantis geriausią GPS navigatorių.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis navigatorių?

Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis automobilio navigacijos sistemą:

  • Ekrano dydis - didesnis ekranas patogesnis naudoti, tačiau užima daugiau vietos.
  • Veikimo greitis - sistema turi greitai apskaičiuoti maršrutą ir peržvelgti žemėlapius.
  • Atminties talpa - daugiau atminties reiškia daugiau išsaugotų maršrutų, nustatymų.
  • Tvirtinimo būdas - patogus ir saugus navigacijos įtaiso montavimas.
  • Lietuvių kalbos palaikymas - svarbu, kad sistema rodytų nuorodas lietuviškai.
  • Naujausių žemėlapių atsisiuntimas - užtikrina, kad važiuojate pagal naujausią informaciją.
  • Papildomos funkcijos - eismo informacija, greičio matavimas, kuro sąnaudų skaičiavimas ir t.t.

Taip pat vertėtų atsižvelgti į kainą, gamintojo patikimumą, atsiliepimus.

Kokios funkcijos turėtų būti gerame GPS navigatoriuje?

Geras automobilio navigatorius turi turėti šias funkcijas:

  • Maršruto planavimas. Navigacija turi leisti vairuotojams lengvai įvesti kelionės tikslą ir pateikti maršruto parinktis, kaip ten nuvažiuoti. Geros navigacijos sistemos pateikia kelis galimus maršrutus iš kurių galima pasirinkti, atsižvelgiant į tokius kriterijus kaip trumpiausias atstumas, trumpiausias laikas ar kaip išvengti magistralių/mokamų kelių.
  • Eismo informacija realiuoju laiku. Kokybiška navigacijos sistema gauna eismo duomenis palydovinės sistemos pagalba ir dinamiškai atnaujina maršrutus atsižvelgdama į esamą eismo situaciją kelyje. Tai leidžia sistemai nukreipti vairuotojus aplenkiant avarijas, statybų zonas ir sankryžas, kur yra didelis transporto intensyvumas, kad būtų sutaupyta laiko.
  • Balso nurodymai. Gatvių pavadinimų, nuorodų ir įspėjimų skaitymas balsu leidžia vairuotojams sukaupti dėmesį į kelią. Nurodymai turi būti aiškūs ir lengvai suprantami.
  • GPS tikslumas. Sistema turi tiksliai sekti transporto priemonės buvimo vietą, kad galėtų tiksliai apskaičiuoti kelionės trukmę ir maršrutą. Tai apima greitą signalo užfiksavimą ir minimalius signalo praradimus miestų centruose ar tuneliuose.
  • POI duomenų bazė. Išsami duomenų bazė su svarbiomis vietomis, tokiomis kaip degalinės, restoranai, viešbučiai ir t.t., leidžia vairuotojams ieškoti šių objektų maršrute ir sekti link jų. Reguliarūs žemėlapių atnaujinimai pagerina tai.
  • Balso valdymas. Fizinio sąveikavimo su įrenginiu sumažinimas leidžia vairuotojams sutelkti dėmesį į vairavimą. Balso komandos leidžia valdyti navigaciją, įvesti adresus ir daugiau, tuo tarpu rankos lieka ant vairo.
  • Prieiga neprisijungus. Patikimumui, atsisiųsti žemėlapiai ir pagrindinės funkcijos turi likti prieinamos net dingus duomenų perdavimo ryšiui. Tai suteikia atsarginę kopiją, kai dingsta mobiliojo ryšio signalas.

Geriausių GPS navigacijos gamintojų apžvalga

Mūsų, Mogo kompanijos, specialistai, teikiantys automobilių lizingo paslaugas fiziniams asmenims Lietuvoje, pasirinkome ir apibūdinome penkis geriausius GPS navigatorius, norėdami padėti klientams spręsti navigacijos iššūkius. Automobilių navigatorių rinkoje yra didelis pasirinkimas, todėl ši trumpa apžvalga turėtų būti naudinga visiems, kurie ieško patikimo ir efektyvaus navigacijos sprendimo savo kelionėms.

Navitel E707 Magnetic

Navitel E707 Magnetic

Navitel E707 Magnetic yra modernus automobilinis GPS navigatorius su 7 colių ekranu ir patogiu magnetiniu laikikliu. Jautrus lietimui skirtas ekranas suteikia lengvą ir malonų naudojimą, leidžiantį keisti ekraną, kurti maršrutus ir konfigūruoti navigatorių vienu pirštu.

Didžiausias privalumas - inovatyvus magnetinis laikiklis su nuolatiniu maitinimu, lengvai pritvirtinamas prie stiklo ir prijungiamas prie automobilio per USB jungtį su įtrauktu NAVITEL automobilio įkrovikliu.

E707 Magnetic turi 800 Mhz greičio procesorių ir patikimą Linux operacinę sistemą, užtikrinančią stabilų ir greitą navigacijos programos veikimą. Gausite būtiną informaciją vairuojant, įskaitant tris maršrutus, balso nurodymus, juostų asistentą ir pranešimus apie greičio kameras. Įrenginyje įdiegti žemėlapiai apima 43 Europos ir kitas regionines šalis. Papildomus žemėlapius galima įsigyti per Navitel Navigator atnaujinimo centrą. Šis navigatorius yra patogus ir modernus kelionių draugas su tvirtu laikikliu.

Garmin DriveSmart 86 MT-D

Garmin DriveSmart 86 MT-D

Garmin DriveSmart 86 MT-D yra 8 colių GPS navigatorius, kuris suteikia laisvę, patogumą ir pasitikėjimą kiekvieno kelionės momento metu. Didelis ryškus ekranas su horizontaliu ir vertikaliu vaizdu leidžia lengvai matyti informaciją. Balso asistentas ir Bluetooth funkcijos užtikrina patogų kelionės planavimą ir galimas skambinimas naudojant laisvų rankų įrangą. Taip pat įtrauktos naudingos funkcijos, tokios, kaip istorinių vietų duomenų bazė, Tripadvisor kelionių įvertinimai ir JAV nacionalinių parkų katalogas. Navigatorius taip pat suteikia tiesioginę eismo informaciją, orų prognozes ir realaus laiko kuro kainų atnaujinimus. Garmin DriveSmart 86 MT-D - tai puikus kelionių partneris su moderniomis funkcijomis.

Tomtom GO Expert 7"

Tomtom GO Expert 7"

TomTom GO Expert 7" - puikus draugas kelyje. Naujoviškas dizainas padeda lengvai naudoti didelėse transporto priemonėse. 7 colių lietimui jautrus ekranas rodo aiškius maršrutus aukščiausios raiškos HD ekrane. Balso nurodymai iš galingo garsiakalbio daro keliavimą malonesniu.

Tai ne tik apie stilių - ekranas reaguoja iki 4 kartų greičiau, o tai labai patogu. Navigacija pritaikyta didelėms transporto priemonėms su tiesioginiais perspėjimais apie apribojimus. TomTom Traffic ir greičio kamerų įspėjimai padeda išvengti eismo problemų.

Garmin DriveCam 76

Garmin DriveCam 76

Garmin DriveCam 76 - įdomus pasirinkimas tiems, kurie vertina ne tik kokybišką navigaciją, bet ir saugumą kelyje. 7 colių lietimui jautrus ekranas rodo aiškius žemėlapius, o integruotas vaizdo registratorius tampa ne tik kelionių liudininku, bet ir saugumo garantu.

Naujoviškas įrenginys fiksuoja įvykius su 1080p HD vaizdu, o gauti įspėjimai apie eismo situacijas, nukrypimus nuo kelio ir būsimus pavojus, padeda būti budresniems. „Garmin DriveCam 76“ taip pat siūlo tiesioginę eismo informaciją, orų prognozes, kelionių patarimus iš „TripAdvisor“ ir naujinimus bevieliu būdu.

Tomtom GO Classic

Tomtom GO Classic

Tomtom GO Classic yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina efektyvų kelionės planavimą. Tomtom Traffic funkcija leidžia išvengti eismo spūsčių, nukreipiant jus aplinkiniais keliais. Naujinant Europos žemėlapius per Wi-Fi, jums nereikės net kompiuterio. Patogu gauti pranešimus iš išmaniojo telefono, nes Tomtom Go Classic gali juos perskaityti, leisdamas jums išlikti atidiems kelyje. Lane Assistant funkcija užtikrina, kad niekada nepraleisite išvažiavimo, nes teisinga eismo juosta paryškinama ekrane. Taip pat, įrenginys yra proaktyvus, nuspėdamas jūsų įprastą kelionės kryptį. MyDrive Companion programėlė leidžia lengvai planuoti maršrutus, stebėti realaus laiko eismo situaciją ir išsaugoti mėgstamas vietas tiesiai iš išmaniojo telefono – patogu ir paprasta. Tomtom GO Classic - puikus pagalbininkas kelyje.

Išvada

Šio straipsnio metu aptarėme svarbiausius aspektus, į kuriuos būtų galima atsižvelgti renkantis geriausią GPS navigaciją automobiliui. Atsiminkite, kad geriausias GPS navigatorius yra tas, kuris geriausiai prisitaiko prie jūsų poreikių ir leidžia jums saugiai bei patogiai pasiekti norimas vietas.

Taip pat norėtume paminėti, kad jei jums reikia finansavimo automobilio įsigijimui, visada galite kreiptis į mus, į Mogo įmonę. Mūsų kompanija specializuojasi teikiant automobilių lizingo paslaugas fiziniams asmenims Lietuvoje. Pasitikėkite Mogo, jei norite ne tik atrasti geriausią GPS navigacijos sistemą, bet ir sėkmingai įsigyti jums reikalingą automobilį su lanksčiomis ir patraukliomis finansavimo sąlygomis.

sales