Ka reikia žinoti perkant automobilį?

23.10.2023

Ka reikia žinoti perkant automobilį?

Savas automobilis suteikia didelę laisvę ir patogumą judant iš vienos vietos į kitą. Tačiau norint pasirinkti tinkamą automobilį, būtina atidžiai apsvarstyti kelis svarbius aspektus. Šiame straipsnyje aptarsime, ką reikia žinoti perkant automobilį ir kokie patarimai gali būti naudingi šiame procese.

Automobilio kaina

Vienas iš svarbiausių dalykų, kurį reikia apsvarstyti perkant automobilį, yra jo kaina. Tačiau kaina tai ne tik tai, kiek jums reikės sumokėti už patį automobilį. Taip pat būtina įvertinti, kiek jūs turėsite išlaidų susijusių su jo eksploatavimu. Tai apima:

  • Mokesčius: Atkreipkite dėmesį į automobilio mokesčius, kuriuos reikės sumokėti valstybei.
  • Kuro sąnaudos: Įvertinkite, kiek kuro sunaudoja automobilis ir apskaičiuokite savo mėnesines išlaidas.
  • Techninio aptarnavimo išlaidos: Automobilio priežiūra ir remontas gali kainuoti nemažai, todėl atsargiai planuokite šias išlaidas.
  • Draudimas: Automobilio draudimas yra privalomas, todėl turėkite omenyje šią išlaidą.

Jei turite nepakankamai lėšų, galite apsvarstyti galimybę gauti kreditą. Pavyzdžiui, įmonė "MOGO" siūlo automobilio pirkimą lizingu. Norint gauti finansavimą iki 15000 eurų bet kurios markės ir amžiaus automobiliui, pakanka tik paso. Paraišką galite pateikti internetu įmonės svetainėje.

Patikrinkite Automobilio Istoriją

Prieš perkant naudotą automobilį, būtina atidžiai išnagrinėti jo istoriją. Tai padės išvengti galimų problemų ateityje. Norint tai padaryti:

  1. Patikrinkite automobilio dokumentus: Peržiūrėkite visas automobilio registracijos ir techninės apžiūros dokumentus. Įsitikinkite, kad jie yra originalūs.
  2. Ieškokite automobilio istorijos: Internetu galite rasti paslaugas, kurios leidžia patikrinti automobilio istoriją pagal jo identifikacinį numerį (VIN). Tai padės nustatyti, ar automobilis turėjo eismo įvykių, buvo skendęs ar apsemtas.
  3. Klauskite pardavėjo: Užduokite pardavėjui klausimus apie automobilio praeitį, pavyzdžiui, dėl priežiūros istorijos ar remonto darbų.

Derybos su pardavėju

Pirkdami naudotą automobilį, niekada nepamirškite derybų galimybės. Dažnai kaina gali būti derinama, ypač jei randate trūkumų arba yra reikalingas remontas. Būkite pasiruošę deryboms, tačiau  išlaikykite ir  gerus santykius su pardavėju.

Išorinė apžiūra

Naudoto automobilio išorinė būklė yra svarbus aspektas, kurį reikia įvertinti. Atkreipkite dėmesį į šiuos faktorius:

  • Dažymas: Patikrinkite automobilio kėbulą dėl galimų įbrėžimų, įdubų ar rūdžių.
  • Padangos: Peržiūrėkite padangų būklę ir jų protektorius.
  • Stiklai: Įsitikinkite, kad automobilio stiklai yra nesubraižyti ar neįtrūkę.

Techninės būklės patikrinimas

Be išorinės apžiūros, svarbu atidžiai įvertinti ir automobilio techninę būklę. Čia yra keletas patarimų:

  • Variklis: Patikrinkite variklio būklę, bėgantį variklio alyvos lygį ir ieškokite galimų nutekėjimų.
  • Stabdžiai: Patikrinkite stabdžių veikimą ir diskų/arba būgnų būklę.
  • Pakaba: Patikrinkite, kad nustatytumėte, ar nėra neseniai darytų remontų darbų.

Automobilio techninė būklės patikra

Testinis važiavimas

Prieš nusprendžiant pirkti automobilį, būtina atlikti testinį važiavimą. Tai suteiks jums galimybę išbandyti automobilį realiomis sąlygomis. Testuodami automobilį, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus:

  • Vairavimo patogumą: Patikrinkite, ar automobilis jums tinka, ar sėdynės yra patogios ir ar yra pakankamai vietos.
  • Vairavimo savybes: Stenkitės nustatyti, kaip automobilis juda kelyje, kaip jis stabdo ir pasisuka.
  • Garsus ir vibravimą: Įsidėmėkite, ar automobilis nekelia nereikalingų garsų ar vibravimų, kurie gali reikšti technines problemas.

Visais šiais etapais svarbu būti kritiškam ir atidžiam. Nepasiduokite spaudimui ir gerai apsvarstykite visus jūsų pastebėjimus ir abejones.

Kaip matote, pirkti automobilį yra didelis sprendimas, kurį reikia priimti su ypatingu atidumu. Tik tinkamai įvertinus automobilio kainą, patikrinus jo istoriją, išorinę ir techninę būklę bei atlikus testinį važiavimą, galėsite būti tikri, kad jūsų naujas automobilis atitiks jūsų lūkesčius ir ilgalaikę naudojimo perspektyvą.

sales